Puiston historiaa

Puiston nimeämisjuhlaa vietettiin 17.6.2018

Kymmenen vuoden kunnostus ja kolme vuotta kestänyt suunnitelmallinen vanhan pappilan puiston elvyttäminen saa arvoisensa päätöksen. Kaupungin tekninen lautakunta päätti nimeämisestä  20.12.2017 Pieksämäen Iso-Pappilan tukiyhdistyksen tekemän esityksen mukaisesti. Samalla se päätti alueen kaavoituksen uudistamisen aloittamisesta. Puiston nimeämisjuhlaa vietettiin 17.6.2018.
Vuonna 1804 valmistunut Iso-Pappilan nykyinen päärakennus on Sylvi Kekkosen (1900) synnyinpappila. Isänsä oli tuolloin kirkkoherra Borgin apupappina. Sylvin synnyinkoti on purettu, mutta sen paikalle on pystytetty marmorinen muistokivi 1980. Tästä myös alkaa nyt kukoistukseen saatetun nimikkopuiston alue Syvin aforismipolkuineen. Pappilan puutarha elvytetään ajalle 1950-60. Pappilan piha puistikkoineen on peräti 443 vuotta ollut yhtäjaksoisesti pappilan pihamaata. Sinne emme yllä. Täydentävät istutuksua tehdään vielä.

ILKKA SEPPÄ
Pappilan tukiyhdistyksen puheenjohtaja

Näin puisto on rakentunut :

PAPPILAN PUISTO AVATTIIN JA SIUNATTIIN 6.8.2017 Sylvin päivän puistojuhlassa

Sunnuntaina vietettiin pienessä tihkuvassa sateessa Iso-Pappilan vanhan puiston uudelleen heräämisen avajaisia. Juhlaa värittivät monet kauniit kansallispuvut, joita oli tultu perinteisesti tuulettamaan Sylvin päivän kunniaksi. Juhlassa näyttelijä Ella Pyhältö, näytelmien nuori Sylvi, lausui suomalaisten runoilijoiden teoksista kootun ohjelman ”Kukkiva maa”. Musiikin juhlaan toi Seutuopiston jousiorkesteri Merja Jauhijärven johdolla.
Avajaistilaisuuden päätteeksi istutettiin pappilan puistoon Suomi 100 vuotta -juhlakuusi. Pehmeäneulasinen Siperian pihtakuusi. Lopuksi pastori Seppo Laukkanen siunasi puiston, sen polut ja niillä kulkijat. Avajaisten kahvituksen lomassa Sonja Lyyra kertoi Sylvi Kekkosen nuoruudesta.
Tilaisuutta avatessaan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Seppä totesi, että kaikki ei mene aina kuten haaveillaan. Mutta jos riittävän moni haaveilee samasta asiasta mahdollisuudet haaveen toteutumisesta paranevat oleellisesti. ”Me olemme nyt yhden sellaisen toteutuneen haaveen keskellä: pelastetun yli 200 vuotta vanhan pappilan päärakennuksen ja sen ympärillä olevan kunnostetun pihapuiston keskellä”.

23.5.2017
Inner Wheel istuttaa ruusuja Pappilan puistoon

7.8.2016
Sylvin päivän puutarhajuhlassa avataan Sylvin aforismipolku.

2015